дома » Соопштенија » „Св. Кирил и Методиј“ во Чикаго го прославува паторналниот празник

„Св. Кирил и Методиј“ во Чикаго го прославува паторналниот празник

Разпоред:26 Мај 2013

  • Света Богослужба на која ке чиноначалстува нашиот Архиеереј Г-ин Методиј
  • Веднаш по Богослужбата избор на црковен Кум со почеток во 10:00
  • Свечен Банкет со почеток во 11:30 науто
  • Приредба на нашето училиште со почеток во 12:00
  • Представување и обракјање на сите поранешни претседатели со почетко во 12:30 попладне
  • Богат ручек со почеток во 13:00
  • Ќе ве забавува Групата Алпина со почеток во 13:30 и проследена со настап на фолклорна група Дукати/Бисери

 

Цена на влезниците е 20.00 долари ,Влезниците треба да се купат онапред. Јавете се на Поп Тони на 917-385-5771 или во Црквата на 630-654-0016 за повеќе информации.

Ќе ни биде посебна чест и задоволство до колку присуствувате на оваа нача и ваша заедницка свечаност.

Одборот при Свети Кирил и Методиј

10 S. 330 Route 83, Willowbrook, IL 60527 | Phone (630) 654-0016 | FAX 630-590-5765