дома » Latest » Потребна помош за Беровчанка поплавена и заборавена (фото)

Потребна помош за Беровчанка поплавена и заборавена (фото)

„Беше петок 22 фебруари ,исто како и многу други денови, тука на атлантскиот брег на Сао Паоло, Бразил, јас бев сама со мачката, си седам на каучот и работи на проект – Јас сум локална наставник и уметник. Кога дождот почна, тоа не беше ништо ново; отидов низ куќата ги затворив прозорците.

Околу дваесет минути откако седнав и продолжив со мојата работа на вториот кат, кога одеднаш го слушнав мојот сосед како вреска по мене, излегов да видам , и кога излегов има и што да се види. Ми го нема дворот се направило Езеро во кафеава вода ,Мебелот, велосипедот и алатки лебдат во вода, и не можев ни да го видам и покривот на мојот автомобил“ вели Паола.

339816_1362957956.1612

Да и помогнеме на оваа македеонка повеќе тука http://www.gofundme.com/29qiao